Hjelp, agurkene mine setter ikke frukt

6 Responses

 1. Tove sier:

  Hei!
  Nå har jeg fått 4agurker og de har vokst seg store, men hvorfor sprekker de innvendig? Dehar også en litt sprettende farge ? Har du svar på dette også Susanne ?
  Tove

 2. Jeg har kjøpt agurkfrø i år (mini) der vel alle hunnplanter?

  • Susanne Hjertø Wiik sier:

   Hei Jorun,

   De fleste agurkplanter produserer både hunn- og hannblomster på samme plante. Det betyr at alle plantene du dyrker fra frø vil kunne produsere frukt, men det er bare hunnblomstene på en plante som blir frukt. Det er avlet frem sorter som bare produserer hunnblomster, og har du en slik sort antar jeg at det står på frøpakken. Jeg har skrevet mer om hunn- og hannblomster på agurk her. Lykke til! Hilsen Susanne

 3. Camilla sier:

  Takk for tips! Hvordan hjelper jeg plantene med pollineringen, når de dyrkes i vindueskarmen?

 4. Inger sier:

  Trodde alle agurkplanter ikke hadde hannblomster slik at man slapp pollinering pr. idag.
  Vel. Jeg sådde frø og kjøpte plantejord. Agurkplanten står i et stort kar sammen med to paprikaplanter. Agurkplanten vokste og fikk frodige agurker. Etterhvert oppdaget jeg små gule flekker på bladene og dette spredde seg raskt til andre blader. Jeg klippet de vekk og fikk så øye på at nye agurkskudd ble gule.
  Googlet men fant ikke ut noe om dette. Helt til i kveld da jeg lette etter noe annet og så fikk jeg se bilde av et blad av en agurkplante med nøyaktig sammen flekker som min plante hadde. Må si jeg fikk sjokk. Min plante har altså virus. Melon-nekroseflekkvirus. Jeg er ikke i tvil. Nå må jeg isolere og desifisere alt. Jeg har også tomatplanter i samme rom. Hvordan i alle dager kan jeg ha fått dette?

 5. Jan Åstrøm sier:

  hei. har mange agurksorter i drivhuset, dem er over 2 meter llange å kraftige. ser bare 2 hunnblomster men flere hundre hannblomster i klaser. har aldri sett det slik tidligere år. hva er årsaken til at hunnblomster uteblir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *