Hvor mye jord trenger en squash dyrket i potte?

3 Responses

 1. Anette sier:

  Hei Susanne! Takk for svar! Jeg har jo aldri plantet squash før så jeg forsto ikke hvor stor plass de trengte….leste på siden din litt seint! skjønte jo etterhvert at de ikke kom til å ha det så bra i den melkekassen, med allllltfor lite jord!Nå har jeg skilt dem, det var litt vanskelig å dra røttene fra hverandre, og det ble mindre rot på den ene, og den puttet jeg i en stor potte, med minst ti liter jord. Var sikker på jeg hadde drept den, for den var så pjusk som bare det, men tror du ikke den kom seg etter et par dager med masse vann og litt gjødsel.! Nå har den reist seg og blomstrer nytt. Så da gikk det bra! Det kan nok hende at det holder med én squash neste gang, og da skal den få enda større potte, men for nå tror jeg begge plantene overlever og blomstrer ut sommeren :) Takk for denne fine siden, som jeg har fått mye bruk siden jeg oppdaget den for to uker siden :) Nå skal jeg kjøpe meg noe kryddertagetes og se hvordan de har det på balkongen, som ligger i sol hele ettermiddagen. I dag var det 38 grader der på det verste, så det er mye vanning flere ganger om dagen for tiden…God sommer :)

  • Susanne Hjertø Wiik sier:

   Så flott at det ordnet seg:-). Squash er en fascinerende plante med mye av alt. God sommer til deg også!

 2. Frida sier:

  Hva gjør man om bladene knekker? Kjøpte en fra plantasjen og på turen greide to stilker med blad knekke lett som bare det :/ er det bare å klippe dem av ved «brudd» punktet eller skal jeg bare la dem henge ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *