Steg for steg: Ompotting av mynte i potter

2 Responses

  1. Karl-Ove Livåg sier:

    Hei! Eg ser du skriv at mynte lett kan spreia seg som ugras. Dette fekk eg også høyra då eg planta han, i eit bed, men eg sytte for å planta han i ei plastpotte med utskoren botn. Er denne måten tilstrekkeleg til å unngå vill spreiing, eller vil han likevel breia seg ut?

    • Susanne Hjertø Wiik sier:

      Hei! Mynte kan spre seg som et forferdelig ugress om den først får etablert seg. Røttene ligger for det meste ganske høyt oppe i jorda, men jeg tror ikke jeg ville tatt sjansen på å la den leve i bedet mitt i en bunnløs potte. Vil du være sikrere kan du skjære bunnen ut av en bøtte og bruke den isteden, eller, det tryggeste alternativet, dyrke den i potte. Uansett bør du være forsiktig om du skal flytte den så ikke rotbiter slipper ut i det fri. Jeg høres kanskje hysterisk ut, men etter å ha erfart planten i fri utfoldelse vil jeg heller være føre var. Lykke til! Susanne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *