Spør en gartner: Hjelp, sitrontreet mitt mister bladene!

5 Responses

 1. Jeg har 3 selvsåd citron trær ,de har overlev i 10 år , de er ute om sommeren og blir flyttet inn om høsten før natte frøsten kommer, mister bladene hver gang , men blir frodige on våren igjen . De er blitt 1.5 m høye, men verken blomstrer eller gir frukt( noe som jeg har gledet meg lenge om) hvorfor? hva har jeg gjort feil og hva må jeg gjøre? please advise.

 2. Tore Pedersen sier:

  Hei…jeg har et sitron- tre som blomstrer og vokser flott, helt grønt og fint….problemet er at nesten alle sitronene faller av bittesmå, da er de vel ikke befruktet…har noen større på 4 cm, men de vokser ingenting…hva er galt??? Får sitron gjødsel en gang i uken…Mvh Tore Pedersen

  • Lena Jøssang sier:

   Hei Tore!

   Jeg er ingen gartner, men har et sitrontre med flere store flotte sitroner!
   Jeg har hatt inntrykk av at treet trenger en god del vann idet blomstene faller og sitronknoppene begnner å vokse. Blir de litt tørre faller de av med en gang, men vanner jeg godt ( 2-3 liter) en gang i uka, overlever flere av de :)

 3. Anton sier:

  Hei jeg er en liten gutt på 10år jeg vill at det skal komme sitroner på treet mitt det er et halt år gammelt hvor lenge tid tar det før det kommer sitroner på treet mitt

 4. Gry sier:

  Enig i at sitrontreet trenger mye vann og lys, jeg vanner litt nesten hver dag – og nå har den lille rakkeren hele 27 sitronknopper på gang:). Gir økologisk gjødsel en gang i uka. Gleder meg!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *