Stopp skvallerkål fra å ta over hagen

4 Responses

 1. Kristine Jerven sier:

  Hei
  Jeg har brukt eddik på skvallerkålen. Det liker den dårlig.

 2. Berit Abrahamsen sier:

  Jeg hadde et avgrenset felt hvor jeg ville teste muligheten for å utrydde skvallerkålen som dominerte feltet. Jeg sprøytet på Roundup på alle grønne skvaller.blader. Så var det tålmodighet som måtte til. Tror jeg var obs på¨alt som kom opp og lignet det forhatte ugresset. (det er noen år siden) Feltet er forlengst fri for skvallerkål, det er sant. Men jeg følger nøye med om nye angrep skulle vise seg fra andre kanter. Da vil jeg slå til . . .

 3. Grete Furu sier:

  Jeg kniper av ungskuddene, i den tro at jeg utarmer planten. Dessuten er jo skvallerkål spiselig, som du sier Suzanne. Ikke bare det, men den er sunn også. Jeg plukker unge blader, forveller dem lett og spiser med litt yoghurt naturell over og eventuelt et lett dryss av revet sjokolade. Alt mens jeg sender onde blikk mot skvallerhaugen!

 4. Arild Johansen sier:

  Jeg har skvallerkål flere steder, den er vanslkelig å fjerne da den vokser plasser der det er masse andre røtter, i bunnen rundt rosebusker, sammen med einer og andre prydbusker. Kjøper rondup og skal prøve å smøre på noen hundre blad så får vi se etter ei stund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *