Hvordan kan jeg bekjempe spinnmidd i veksthuset?

5 Responses

 1. Lena Brustad sier:

  Liquid seaweed fungere utmerket mot spinnmidd selv om det aldri blir nevnt på norske sider – ikke engang den lokale gartneren har hørt om det?!

 2. Pragya sier:

  Oi!! se5 fint .Det er se5 mye pent om vinteren ogse5 bare en har f8ye til e5 se det.Det er vel denne e5rstiden som er best e5 pngglelae nye prosjekter pe5,Jeg klf8r etter e5 ta i jord, ugress og planter.Ha en fin sf8ndag Inger Marie.Klem fra Marit.Jeg me5 bare spf8rre deg,,,Amarylislf8ken hvordan tar man vare pe5 den til neste e5r.

 3. Lasse Seeberg sier:

  Jeg har kjøpt rovmidd fra et firma i Sandnes, de sender det i posten og det tar bare et par dager fra bestilling. Firmaet heter Vekstmiljø a.s. og selger også til private. Klikk inn på http://vekstmiljo.no/hvordan-bestiller-jeg/ .

 4. Thor sier:

  Jeg bruker et triks mot spinnmid,jeg lærte fra en gartner fra USA,bruk babyolje,blandet i vann,og en dråpe zalo.bland sammen dette i en sprøyte kanne, Og dusj plantene med dette godt og grundig.La så blandinen tørke på bladene ,og dusj planten med rent friskt vann.Bladene blir friske og glansfulle,ligner litt på resultatet fra bladglans,uten at det sikkert kan sammenlignes.Men spinnmidden drukner av oljen og zalo blandingen og blir borte.Man må gjenta dette 1 -2 uker etter første dose da oljeblandingen ikke tar knekken på eggene fra udyra.Men spinnmidd har jeg i hvert fall blitt kvitt helt og holdent etter dette. Blandings forhold er 1 -2 matskeier babyolje(må være parafinbasert, jeg bruker natusan),2liter vann ,1-2 dråper zalo,rist godt og spray på. NB!!! Noen planter svarer med å droppe bladene,noe som er normalt Vokser som regel ut igjen ganske raskt,andre planter tåler behandlingen svært godt. Man blir ihvertfall kvitt spinnmidden,hurtig og effektivt.Det kan være serdeles lurt å vaske potter,og benker,vinduskarmer ol,godt etter behandling,da udyra gjerne vandrer rundt et godt stykke unna plantene,og de er flinke til å spre seg,så alle planter bør behandles.

 5. Kim sier:

  Hei jeg har fått spinnmidd på en potterose på balkongen som er innglasset, jeg har også et par planter som står i nærheten og ett lite drivhus med Tomatplanter, tulipaner og en Prinsesserose bør jeg spraye alle plantene med grønnsåpevann eller holder det med rosa som er anngrepet. Så i dag at potterosen var angrepet av spinn midd både noen blader og stilker/jord var angrepet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *