Spør en gartner: Hvordan bruke kokosfiber i jordblandinger?

2 Responses

 1. Ole sier:

  Takk for tilbakemelding. Jeg blandet sammen og fikk samme inntrykk som deg. Veldig fin og porøs jord, som føles veldig annerledes enn torvbaserte blandinger, min ble mye mer grovkornet. Har satt en relativt stor squashplante jeg har to like av, i blanding nå, så får se hvordan den utvikler seg kontra den som fortsatt står i en liten, men foreløpig passelig potte.
  Har du noen idé om det ville vært aktuelt å bruke som toppdressing i plen og til å fylle i huller i plen for å jevne den ut? Da i blanding med mye sand.

  Jeg kjøpte det i 20L sekker hos Wiig Gartneri, de var fra Botanicoir. De solgte det i plantesekker med en sekk for 10kr. Altså 400liter for 200k. Skar bare opp hver sekk ned i tredobbel pallekarm og blandet i en sekk kugjødsel, veldig lite arbeidskrevende og endte med en cirka literpris på 1,25kr eksl. benmel.

  • Susanne Hjertø Wiik sier:

   Jeg er usikker på om kokosfiber vil egne seg som toppdressing til plen. Det kommer an på hva plenen har behov for, om det er mat til mikrolivet i jorda, næring eller bare litt strukturforbedring. Det avhenger rett og slett av hva slags jord plenen din vokser i, og hva slags stell den har fått. Kokosfibrene tilfører organisk materiale som det tar lang tid å bryte ned, men er veldig næringsfattig. Ønsker du å gjør jorda mer næringsrik overtid, og gi mikrolivet en ekstra vitamininnsprøytning bør du i hvert fall å blande inn annet organisk materiale med høyere næringsverdi, som husdyrgjødsel eller hagekompost. Er behovet derimot først og fremt å løsne strukturen i en pakket jord (for eksempel leirjord) høres kokosfiber og sand ut som noe som absolutt kan fungere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *