Spør en gartner: Hvordan sår jeg akeleie?

5 Responses

 1. Ruth sier:

  Jeg bare hiver ut akkeliefrø om høsten, og de kommer til spiring neste vår. Blomstring på 2 året.

  :-) Har både hvite,rosa,blå,rød og sorte akkaleier :-)

  • Susanne Hjertø Wiik sier:

   Absolutt en måte å gjøre det på:-) Jeg har også kastet rundt meg med frø ifjor, så jeg er spent på resultatet. Imidlertid liker jeg å så i potter når jeg vil ha litt mer kontroll på plantene. Enten det er dyre eller sjeldne frø, eller rett og slett fordi jeg har et spesielt prosjekt jeg trenger plantene til. Men med din metode er det enda mer spenning og overraskelser på kjøpet:-)

 2. Målfrid Brekke sier:

  Hei!
  Jeg har samlet frø av akeleie, moskuskattost, vill gulrot, sikori og kongslys. Er det noen av disse som ikke blomstrer første året? Eller hvis jeg sår dem i høst og lar dem stå ute, vil de da spire og blomstre første året. På hagesenteret fikk jeg vite at mange stauder ikke ville blomstre før etter mange år – helt opp til tjue år – ble det sagt. Da ble jeg veldig motløs. Gjelder det noen av de nevnte sortene?

 3. Eva Karin Hillestad sier:

  Tusen takk for mange gode tips

 4. Merethe Lise Løvik sier:

  Hei! Jeg lurer på hvor lenge frøene skal stå i kjøleskapet hvis man forsøker stratifisering?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *