Hvor stor potte trenger en agurkplante?

3 Responses

  1. I fjor kjøpte jeg et lite drivhus på 5,8 kv.m. Fikk griffelråte på 2 av tomatplantene og til slutt meldugg på agurkplanten. Kan ikke tomat og agurk plantes sammen? I år skal jeg prøve bleietrikset i jorden så plantene holder mer på fuktigheten. Jeg er på jakt etter Sekker med jord som er beregnet til å ha direkte planting i. Hvor finner jeg disse?

    • Susanne Hjertø Wiik sier:

      Hei Jorun! Jo, du kan godt å ha tomater og agurker i samme drivhus. Både griffelråte og meldugg tyder på at de ikke fikk jevnt nok med vann, så her er oppgaven bare å vanne bedre. I tillegg er det lurt å være påpasselige med å lufte godt på varme dager, både for den generelle trivselen til plantene, og for å holde vannfordampingen litt i sjakk. En annen viktig årsak til uttørking er valg av jordkvalitet og jordmengde. Kjøper du og planter plantene i billig sekkejord vil du ha store problemer med å få jorda til å holde på fuktigheten. Det samme skjer om plantene står i lite jord i forhold til rotmassen- jeg har skrevet om vanning og jordkvalitet – kanskje du finner noe nyttig der. Om du ønsker å plante direkte i jordsekker kan du kjøpe vanlige sekker med kvalitetsjord og plante i dem. Lykke til!

  2. Gro Lindahl sier:

    Hei Susanne. Har et spørsmål om agurkblomsten. Har sådd mange agurkplanter å de er store og fine. Klatrer og det kommer masse blomster problemet er:Det kommer bare hanblomster……Hva gjør jeg nå for å få agurker? Mvh Gro

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *