Endelig torvfri pottejord i salg

12 Responses

 1. Dette produktet var helt ukjent for meg. Intetessant å høre hva du mener/din erfaring etter hvert.

 2. Tante Rose sier:

  Kokosfiber har vært i bruk i orkidejordblandinger i noen år, og jeg ser også at det tydelig er kokosfiber i jordblandingen som noen profesjonelle gartnere bruker, spesielt til tropiske planter. Den trekker veldig lett til seg vann, som du sier. Dette har jeg lyst til å prøve hjemme, takk for tipset!

  • Susanne Hjertø Wiik sier:

   Ja, jeg har skjønt at det har vært en del av orkideblandinger, men det var nytt for meg at det brukes av gartnere i Norge. Man skulle jo tro det at den holder godt på vann gjør den perfekt til pottejord, i motsetning til torv som nærmest er umulig å vanne om den er av dårlig kvalitet.

 3. Ole sier:

  Vet du hvor man får kjøpt det i blokker? Tenker å prøve å lage egen blanding til drivhuset.

  • Susanne Hjertø Wiik sier:

   Nei, jeg har ikke sett det andre steder dessverre. Det som selges på Clas Ohlson er blokker som gir 10 liter kokosfiber når du tilsetter vann. Fordelen er at de er lette og enkle å håndtere, men det er selvsagt veldig upraktisk om du skal ha store mengder.

 4. Trine Dahl sier:

  Forsøkte et liknende produkt kjøpt på en hagemesse for noen år siden. Men det er fraktet minst halvveis rundt jordkloden, så hvor miljøvennlig det er kan vel diskuteres.

  • Susanne Hjertø Wiik sier:

   Hei Trine! Helt enig i at det beste hadde vært om det fantes lokalt produserte, miljøvennlige erstatninger for torv. Egenprodusert kompost egner seg ypperlig, men for oss som ikke har en kompost å hente fra er det ikke så mange alternativer. Så her må nesten den enkelte gjøre sine valg, og jeg tenker at en fornybar kilde som i tillegg lager arbeid til mennesker i et område der det er svært verdifullt er bedre enn å hente ut store mengder co2-rik torv som ikke vil bli erstattet på noen hundre (eller kanskje heller tusen) år. Hva synes du?
   Susanne

 5. Lisa sier:

  Hei! Jeg har prøvd kokkosjorda fra clas olson nå nettopp. Kjøpte også mange nye teracottapotter og plantet om stueplantene mine. Skulle nok ha prøvd med én først, men den der tålmodigheten… Nå noen dager etter skjer det rare at alle pottene blir dekket av mugg på utsiden og jorda har mugg på toppen. Hjelp! Har jeg kverka alle plantene mine nå? Fant et tips om å spraye med kamillete, så det har jeg forsøkt nå. Lurer på om muggen kommer fra jorda eller pottene selv? Hva tror du jeg bør gjøre? Må jeg potte om alle plantene på nytt?

 6. Kjetil sier:

  Hei Susanne.

  Det hadde vore kjekt om du skreiv litt om kva erfaringar du har gjort deg med denne torvfrie pottejorda etter ein sesong. Har du ein sak på gang?

  • Susanne Hjertø Wiik sier:

   Hei!
   Ja, det står på planen. Jeg kan kort nå si at jeg ikke hadde noen negative erfaringer, og har i år sådd alle plantene mine i en blanding av perlitt og kokosfiber. Og det vokser og gror:-)

 7. hermund sier:

  Hei Susanne, hvordan var dine erfaringer med disse produktene?

  Vet det finnes en produktserie som heter Equus som er torvfritt. De produserer jordforbedring samt gjødsel basert på hestemøkk og er i salg rundt om i hele landet. Står mer på http://www.equusgarden.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *